12 Şubat, 2015

Baan Silapin


Bangkok'ta bir öğle vakti yapılabilecek en güzel şeylerden biri Baan Silapin (Artist's House) denen yere gitmek. Skytrain'e atlayın, Silom hattının son durağı olan Bang Wa istasyonuna kadar gidin. Buradan 15 dakika yürüme mesafesi zaten.

04 Şubat, 2015

Maymunlar Plajı


Altı hafta kadar sürdü Güneydoğu Asya gezimiz. Üç ülke, vadiler, ırmaklar, botlar, köyler, şehirler, dağlar, günbatımları, ziplining, yataklı yolcu otobüsleri, daha neler neler. Benim en çok sevdiğim şey ise hepsinden çok: Maymun!!! Bayılıyorum bu hayvanlara. Bir gün boyunca oturup maymunları izleyebilirim. Huzur buluyor, katıla katıla gülüyor, kendimden geçiyorum bunları izlerken.

02 Şubat, 2015

Webshots gibi

Yıllar önce bilgisayarımda kurulu Webshots adında bir program vardı. Bu program dünyanın cennetvari yerlerinden yüksek çözünürlüklü fotoğrafları masaüstüne duvar kağıdı olarak ayarlardı. Slayt show yapardı, her gün otomatik değiştirirdi, vb. Programın belirlediği özelikle gün batımı duvar kağıtları o kadar güzel gelirdi ki bana, bunlar dünyada ve gerçek mi diye inanamazdım. O zamanlar güzel bir gün batımı manzarası benim için "webshots'taki gibi" demekti.